O nás

Taverna je naší první vlaštovkou, kterou jsme otevřeli už v r. 2015. Od té doby tu pro vás vaříme skutečné jídlo ze skutečných surovin, bez náhražek, fritéz a polotovarů, jednoduše a hlavně chutně a s láskou:).  Aby výsledek stál opravdu za to, neobejde se to bez precizního výběru surovin. Na to je Karel pes. A tak nakupuje to, co mu zrovna padne do oka, hlavně čerstvé, převážně sezónní a také lokální suroviny. Pro maso jezdí do nedaleké Farmy Choťovice, olivový olej nakupuje u rodiny Lozano Červenka, pivní speciály jsou z Lobče, víno z rodinného vinařství Mühlberger a výběrová káva, do které je hřích přidávat mléko, pochází z Fair & Bio Pražírny z Kostelce n. Labem.

 

Nahlédněte pod pokličku

Naše kuchyně

Vedle proslulých steaků, vymazlených burgerů, osvěžujících salátů, domácích tapas, mořských potvor na grilu, se můžete těšit i na různé podoby francouzských palačinek. K tomu si sami pečeme vlastní kváskový chléb, domácí housky, máte-li štěstí ochutnáte i naše buchty. Zapít to můžete třeba čerstvým sirupem z bezdězských bezinek. Jo a milujeme pálivé, takže to umíme dost ostré. Na výběr máme Habanero, Naga Jolokia nebo Carolina reaper!

Kontakt

Adresa:
Bezděz 97
472 01 Bezděz
Tavernu hledejte cestou na hrad.

Otevírací doba:
Duben a říjen sobota a neděle
10:00 - 17:00
Květen a září středa - neděle
10:00 - 18:00
Červen úterý - neděle
10:00 - 18:00
Červenec a Srpen
úterý a středa, čtvrtek a neděle
10:00 - 19:30
pátek a sobota
10:00 - 20:30

Kontakt:
slaskoukarel@seznam.cz
+420 607 726 755

V případě nepříznivého počasí nás najdete na pensionu S láskou Karel
Bezděz 35

Důležité info:
Pokud byste chtěli uvařit něco dobrého mimo otevírací dobu taverny, po předchozí domluvě vám uvaříme na pensionu.

Od listopadu do konce března mame zavřeno, najdete nás na pensionu.